top of page
Søk
  • Forfatterens bildeFotofruene AS

Familiefoto - Tips til klesvalg før foto

Oppdatert: 4. okt. 2022

En ting mange lurer på før fotografering, er hvilke klær man skal ha på seg. Hvilke farger er fint å bruke? Og skal man ha uformell stil, eller pynte seg skikkelig?

Farger Har du en spesiell fargestil hjemme? Det kan være lurt å ha dette i tankene når du velger klær, slik at fargene i bildene på veggen passer sammen med resten av stilen hjemme. Det er ikke alle som er like opptatt av dette, men det kan være et godt tips til den interiørinteresserte. Vi anbefaler at dere finner to, maks tre farger som passer godt sammen, slik at dere får en gjennomført stil på bildene. Om alle kommer i forskjellige farger og mønstre på klærne kan det fort se litt rotete ut på bildene.


Matchende klær Dere kan gjerne bruke klær som matcher hverandre, men dette er ikke et "must". Dette gjelder både for barne- og familiefoto. Noen familier kjører et felles tema. F.eks. alle skal ha blå topp/skjorte på noen av bildene, eller at alle skal ha marius-genser på. På fotograferingen har dere mulighet til å skifte klær, så ta gjerne med to forskjellige antrekk om dere vil.


Unngå logoer og skrikende farger

Store logoer tar fokuset vekk fra personene på bildene, og det vil vi jo ikke! Fokuset skal være på de fine menneskene og uttrykkene i bildene! Skrikende farger er også noe som tar veldig fokus, om f.eks. en person har knall gul topp, og de andre har mer duse farger, så vil den med gul genser ta veldig stort fokus i bildet.Sokker og sko Det mange glemmer å tenke på er sokkene. Velg nøytrale, gjerne svarte eller hvite sokker - eller bare gå barfot!

Det vanligste er at vi tar bilder "på sokkelesten" når man tar uformelle familiebilder. Skal dere derimot pynte dere skikkelig opp i dress, kjole, bunad, osv. er det viktig å huske å ta riktige sko med seg som passer til resten av antrekket.

Sminke og hår

Vi anbefaler å bruke naturlig sminke. Bruker du leppestift anbefaler vi at du bruker en som ligger nær din naturlige leppefarge. Noen velger å ta en tur til frisøren før fotografering, for da føler man seg gjerne ekstra vel, men dette er absolutt ikke noe du må. Tenk over hvordan du vil bli gjenkjent når du ser tilbake på bildet om noen år.


Klesstil

Snakk sammen om hvilken stil dere vil ha. Noen velger en pyntet stil med dress, kjole eller bunad, mens andre liker å ha det uformelt.

De aller fleste av våre kunder velger en uformell stil med fine hverdagsklær, fordi det er slik de vil huske hverandre, og man føler seg som regel mer avslappet. Er du litt usikker, eller ønsker begge deler? Ta med klesskift så kan vi ta litt av begge deler.


Felles interesse?

En ting som ikke nødvendigvis handler så mye om klær, men som kan være kjempegøy å få frem på bilder, er en felles interesse. Dersom hele familien spiller et instrument f.eks., så kan dere ta med instrumentene og

få noen bilder av dem. Det samme gjelder om dere er interessert i fotball,

motorsykler, eller noe helt annet. Det kan bli mange kule bilder som man kan ta i tillegg til de mer tradisjonelle bildene.Comments


bottom of page