Søk
  • Fotofruene AS

Familiefoto - Tips til klesvalg før foto

Oppdatert: mars 31

En ting mange lurer på før fotografering, er hvilke klær man skal ha på seg. Hvilke farger er fint å bruke? Og skal man ha uformell stil, eller pynte seg skikkelig?

Matchende klær Bruk gjerne klær som matcher hverandre. Dette gjelde både for barne- og familiefoto. Noen familier kjører et felles tema. F.eks. alle skal ha blå topp/skjorte. Farger Har du en spesiell fargestil hjemme? Det kan være lurt å ha dette i tankene når du velger klær, slik at fargene i bildene på veggen passer sammen med resten av stilen hjemme. Det er ikke alle som er like opptatt av dette, men det kan være et godt tips til den interiørinteresserte. Vi anbefaler at dere finner to, maks tre farger som passer godt sammen, slik at dere får en gjennomført stil på bildene. Om alle kommer i forskjellige farger og mønstre på klærne kan det fort se litt rotete ut på bildene.

Unngå logoer

Store logoer tar fokuset vekk fra personene på bildene, og det vil vi jo ikke! Fokuset skal være på de fine menneskene og uttrykkene i bildene!

Sokker og sko Det mange glemmer å tenke på er sokkene. Velg nøytrale, gjerne svarte eller hvite sokker - eller bare gå barfot!

De fleste velger å bruke bare sokker når man tar uformelle familiebilder. Skal dere derimot pynte dere skikkelig opp i dress, kjole, bunad, osv. er det viktig å huske å ta riktige sko med seg som passer til resten av antrekket!

Sminke og hår

Vi anbefaler å bruke naturlig sminke. Bruker du leppestift anbefaler vi at du bruker en som ligger nær din naturlige leppefarge. Noen velger å ta en tur til frisøren før fotografering, men det er ikke noe "must". Tenk over hvordan du vil bli gjenkjent når du ser tilbake på bildet om noen år.


Klesstil

Snakk sammen om hvilken stil dere vil ha. Noen velger en pyntet stil med dress, kjole eller bunad, mens andre liker å ha det uformelt.

De aller fleste av våre kunder velger en uformell stil med fine hverdagsklær, fordi det er slik de vil huske hverandre, og man føler seg som regel mer avslappet. Er du litt usikker, eller ønsker begge deler? Ta med klesskift så kan vi ta litt av begge deler.