Spørmål & Svar

Er det noe du lurer på? Kanskje du finner svarene her.

Hva om vi blir syke?
Dersom du eller barna blir syke, er det ingen problem å få utsatt timen! Om barnet ikke føler seg helt bra, er det bedre å utsette fotograferingen for å få best mulig bilder, og sånn at barnet er på topp under fotografering.
    Husk å gi oss beskjed så snart du kan, og senest dagen før, på telefon: 984 35 598 eller 952 84 337, eller send sms. Dersom du ikke dukker opp til avtalt time, eller avbestiller senere enn 24 timer før, vil du bli fakturert full pris av fotograferingsbeløpet. Ved utsetting på grunn av sykdom eller andre akutte hendelser, setter vi en ny dato og fakturerer som vanlig.


Hva skal vi ha på oss?

Litt duse farger er ofte fint, og gjerne klær som matcher hverandre om dere er flere. Det mange glemmer å tenke på er sokkene. Velg nøytrale, gjerne svarte eller hvite sokker - eller bare gå barfot! Det er lurt å unngå store logoer og veldig skrikende farger, da dette er ting som tar oppmerksomheten vekk fra personene på bildet. 

Skal vi ta med noe?

Det er lurt å ta med drikke og mat/snacks som f.eks. yoghurt, som barnet kan få i løpet av fotograferingen. Fotografering hos fotograf er stort sett en ny opplevelse og kan være krevende, så noen ganger trenger de litt påfyll av energi. Dersom dere har noen leker/bamser som dere vil ha med på bildene, så ta dem med. Det er også fint med et klesskift hvis dere vil ha forskjellige antrekk på bildene.
    Vi anbefaler også at mor og far har antrekk som passer til foto, i tilfelle man plutselig har lyst på et bilde sammen med barna. Det er det mange som setter pris på at de gjorde i ettertid.

Er det noe som koster ekstra, og hva følger med i fotograferingsprisen?
Vi har ingen uforutsette utgifter eller overraskelser. Vi har lørdagstillegg på 300 kr. og søndagstillegg på 500 kr. Dersom vi skal komme til en location eller hjem til dere, er det 

500 kr. ekstra. Da er kjøring innenfor 25 km fra studio med i prisen.
    Fotograferingen, etterarbeid og bestillingstime er inkludert i selve fotograferingsprisen. De produktene du ønsker å kjøpe kommer utenom.


Bestillingstime - Når får vi se bildene?

Ca. 2-3 uker etter fotograferingen inviterer vi dere inn på bestillingstime i studio. Her går vi gjennom bildene og dere velger favorittene deres. Dere kan bestille forstørrelser, innramminger, album og andre produkter av høy kvalitet hos oss. Vi kommer med våre faglige råd og hjelper dere å velge de produktene som er riktig for dere. I tillegg får du 10-15% rabatt på forstørrelser, lerret, bildeplate og rammer, kun på bestillingstimen!
    Vi har mange nydelige produkter å velge mellom, så ta en kikk på nettsiden for å se utvalget, så er du godt forberedt til bestillingstimen. Tenk over hvor dere vil ha bildene og mål gjerne hvilke størrelser dere har plass til.  Vi hjelper dere på veien frem mot ferdig produkt. I studio kan dere se eksempler på produktene vi tilbyr.

Sett av god tid!

Ved barnefotografering anbefaler vi at begge foresatte er med på bestillingstimen, slik at begge får sett bildene og kan være med å bestemme hvilke bilder som er de beste. Vi

anbefaler også at dere får en barnevakt, slik at dere får fred og ro til å gå gjennom bildene skikkelig sammen med oss. Pass på å sette av nok tid. Det er ikke uvanlig at det går 1-2 timer. Tiden flyr fort når man skal se gjennom mange bilder og bestemme seg for hvilke man vil ha.  For å korte ned tiden, hjelper det om dere har sett gjennom prislisten vår, som ligger på nettsiden, og at dere har tenkt gjennom hva dere ønsker å ha på veggen eller i hylla.

    Er dere en stor familie som har vært inne og tatt bilder, er alle velkomne inn på bestillingstime, enten sammen eller hver for seg. Dette avtaler vi etter fotograferingen.

 

Selger dere digitale filer?
Det gjør vi. Det er kun noen av bryllupspakkene våre som har printklare digitale filer inkludert. Ved andre fotograferinger kan dere kjøpe filene separat. Dere kan velge mellom høyoppløste filer og webfiler. Høyoppløste bilder kan du printe ut selv, mens filer i weboppløsning kommer med en liten logo i hjørnet og kan ikke printes. Webfilene er altså optimalisert til web-bruk og kan brukes til deling i sosiale medier. Dersom du lurer på priser på filer, så er det bare å spørre oss.

 

Betaling

Etter fotograferingen sender vi faktura på mail på beløpet for fotograferingen. Bilder, album og andre produkter kommer på egen faktura etter bestillingstimen når du har bestemt deg for hva du ønsker å bestille. Det du bestiller betales helt eller delvis før vi setter i gang produksjonen. Alt må være betalt før du tar med deg produktene hjem.

 

Sletter dere bildene våre etter en stund?
Nei, vi tar vare på bildene dine slik at du kan komme inn ved senere anledninger og bestille flere bilder dersom du ønsker det. Kanskje du ønsker å komme inn nærmere jul og bestille julegaver og julekort, eller overraske noen med et bilde? Da er det bare å ta kontakt og komme innom oss igjen.

Fotoforbud i studio
Vi ber om at du tar hensyn og ikke fotograferer med mobil eller andre kameraer under fotograferingen eller bestillingstimen. Dette er forstyrrende både for oss som fotograferer og den/de som blir fotografert, og i verste fall kan du risikere å utløse blitsene våre under fotograferingen. Takk for at du stoler på vår ekspertise og lar kameraet ligge i lommen.

Hvor finner vi dere?
Vi har lokaler i sokkeletasjen i en boligblokk i Myrdalskogen 24. Du går ikke inn hovedinngangen, men gå rundt høyre hjørne, så finner du døren inn til oss på baksiden. Skulle det være vanskelig å finne frem er det bare å ringe. Vi har god tilgang på parkeringsplasser, men du må komme inn og få en parkeringslapp hos oss.  

Lurer du på noe mer?  Bare spør oss!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020  FotoFruene AS